Zoeken

MV Agusta Dragster ophanden (update)

21 januari 2014
Tijdens ons bezoek aan de fabriek wist Giovanni Castiglioni ons al te vertellen dat naast de Rivale MV Agusta nog twee modellen in de pijplijn had, die in 2014 zouden worden gelanceerd. Het ene model Turismo Veloce werd het afgelopen jaar op de EICMA in Milaan gepresenteerd, van het andere model, de Dragster, hebben de Italianen nu enkele detailfoto's 'uitgelekt'.

MV Agusta_Dragster_1

Veelzeggend zijn de twee foto's niet, maar ze zijn wel een bevestiging van de Dragster als modelnaam, zoals sinds afgelopen zomer werd gesuggereerd toen MV Agusta het model bij de California Air Resources Board en U.S. Environmental Protection Agency had aangemeld, terwijl in Europa de naam Dragster als handelsmerk met logo was vastgelegd.

Afgaand op het plaatje van het kontje van de fiets, dat naar onze Italiaanse collega's van Moto.it is 'uitgelekt', zou de Brutale 800 Dragster best wel eens een 800 driecilinder uitvoering van de Ducati Diavel kunnen zijn.

MV Agusta_Dragster_2

De Dragster ziet er behoorlijk productieklaar uit, wat zou kunnen betekenen dat een lancering van de fiets niet lang meer op zich zal laten wachten. We zijn benieuwd.

Niet veel later heeft MV ons ook onderstaand filmpje doorgestuurd. Niks uitlekken, gewoon via de mediaservice. Hoe de motor er uit ziet? Kijk en oordeel zelf: