Zoeken

MV Agusta bevestigt komst Rivale

21 juni 2012
Bij MV Agusta wordt inderdaad hard gewerkt aan een allroad achtige fiets, die onder de naam Rivale zal worden gelanceerd, zo heeft MV Agusta tegenover het Italiaanse Moto.it bevestigd. Naar verwachting zal de fiets dit jaar op de EICMA in Milaan worden gepresenteerd.

MV_Agusta_Tricruiser_01
De Tricruiser, een concept dat door studenten van de universiteit van Turijn werd ontwikkeld

Al begin dit jaar was op Motorfreaks te lezen dat MV Agusta naast de F3 en de Brutale 675 nog een model in de pijplijn had zitten op basis van de nieuwe driecilinder, waarvoor de Italianen de handelsnaam Rivale vast hadden laten leggen. Volgens MV Agusta's Giovanni Castiglioni zal de Rivale een kruising tussen een motorfiets en een Supermoto Enduro zijn, die zal worden aangedreven door een nieuwe 800cc driecilinder. Naar verwachting zal dit een opgeboorde versie zijn van de dit jaar gelanceerde 675cc F3.

Het doet in ieder geval sterk denken aan die Britse fabrikant, die eveneens eerst een 675cc driecilinder supersport lanceerde en daarna met een 800cc allroad op de proppen kwam. Hoewel naar verwachting de Rivale veel dichter bij Ducati's Hypermotard zal staan. Het zou ons niet verbazen als de Rivale uiteindelijk erg veel zal lijken op de Tricruiser, het concept dat door de studenten van het Istituto Europeo di Design van Turijn in samenwerking met MV Agusta werd gemaakt.

MV_Agusta_Rivale
De MV Agusta Rivale, gezien door de ogen van industrieel ontwerper Luca Bar

Naar verwachting zal de Rivale zijn opwachting dit jaar gaan maken op de EICMA in Milaan, maar MV Agusta kennende zal dat niet als productiemodel, maar als prototype cq. conceptmodel zijn.

Bron: Moto.it