Zoeken

Mugen lanceert CB1100 unlimited edition

14 februari 2011
Nadat vorig jaar door Mugen al een caféracer van de uitsluitend op de Japanse markt uitgebrachte Honda CB1100 werd gelanceerd heeft de Japanse tuner nu van de standaard versie een speciale -gelimiteerde- uitgave uitgebracht.

Mugen_Honda_CB1100F_2011_1

Het is ons tot op de dag van vandaag nog steeds onduidelijk waarom Honda de retroklassieker CB1100 maar niet in Europa op de markt wil brengen. De motor werd in 2007 op de Tokyo Motorshow voor het eerst gepresenteerd en werd daarna niet alleen in Japan, maar ook in de rest van de wereld met razend enthousiasme ontvangen.

Honda besloot echter om onbegrijpelijke reden de motor het afgelopen jaar alleen in Japan te lanceren, hetgeen nog eens extra zuur werd toen we de eerste beelden van de door Mugen uitgebrachte CB1100 Café Racer, waarbij de fiets van een klassiek neusje was voorzien, onder ogen kregen.

Alsof dát nog niet erg genoeg was heeft Mugen nu dus ook de standaard versie onderhanden genomen. Groot zijn de verschillen niet, maar het maakt de CB1100 wel nog extra begeerlijker. Naast een Infinite uitlaatsysteem heeft Mugen de CB1100 voorzien van een speciale zwarte kleurstelling met goud/rode bies op de tank, een Infinite Mugen logo op de zijkap en zijn de wielen en het motorblok grafietkleurig gemaakt.

De Mugen Honda CB1100 unlimited edition gaat in Japan 1.169.700 Yen (€ 10.335) kosten en zal vanaf 17 februari in een beperkte oplage van 300 stuks beschikbaar zijn. Nu maar hopen dat Honda eens overstag zal gaan en de motor ook in Europa gaat uitbrengen.

Zie ook:

Bron: Mugen-Power