Zoeken

Motus gaat planning MST-01 onthullen tijdens Daytona Speed Week

12 maart 2012
Na vorig jaar tijdens de Daytona Speed Week de volledig functionerende prototypes van de MST-01 en MST-R te hebben gepresenteerd zal Motus de komende editie van de Daytona Speed Week de definitieve productieversie's van beide modellen aan het grote publiek presenteren.

Motus_MST_prototype

Mocht je het ondertussen alweer zijn vergeten, het in Birmingham, Alabama, gevestigde Motus presenteerde enkele jaren geleden haar plannen omtrent een nieuwe toursportieve motor American style die volgens Motus een nieuwe norm op toursportief gebied zou gaan zetten.

De MST-01 en sportievere MST-R zijn in meerdere opzichten bijzonder te noemen. De dwarsgeplaatste tot KMV4 gedoopte 1.650 cc 90 graden V4, die door het Amerikaanse Katech werd ontwikkeld, is in feite een kleine versie van de Chevy V8, waarvan het stoterstangen concept werd overgenomen. De 160 pk en 165 Nm sterke V4 heeft verder directe benzine-injectie, wat een unicum is in de motorwereld.

In een op YouTube geplaatste video heeft Motus nu de presentatie van de definitieve productieversies van beide modellen tijdens de komende Daytona Speed Week aangekondigd. Naast onhulling van beide modellen zal tevens de productieplanning bekend worden gemaakt, waar de motoren te koop zullen zijn en hoeveel ze moeten gaan kosten.