Zoeken

Mototech KTM RC4 690R

4 januari 2012
Mototech, de Duitse specialist van ombouwprojecten,  heeft een gekuipte versie ontwikkeld van de KTM 690R Duke. De complete racekit transformeert de naakte fiets in een handomdraai in een echte Supermono racer, zonder dat daarbij zaken aan de originele fiets hoeven te worden versleuteld.

 Mototech_KTM_690R_01

Basis van de door Mototech tot KTM RC4 690R gedoopte supermono racer is de 690R Duke, die van een complete RC4 Superbike kit is  voorzien. Maar dat is niet het enige wat aan de fiets is veranderd, ook de geometrie, de vering en afstelling is op het circuit afgestemd. Eindresultaat is een 125 kilo lichte racer met standaard 70 pk, dat volgens Mototech met tuning eenvoudig op 80 pk kan worden gebracht.

De RC4 kit bestaat uit IMM Carbon kuipwerk incl. Ram-Air systeem, tank, rem-schakelset, clipons en als optie een complete ombouw van het rijwielgedeelte. De complete kit kan zoals gezegd worden gemonteerd zonder dat er aanpassingen aan de standaard fiets moeten worden gedaan. Qua zitgeometrie werden door Mototech de maten van de RC 8R overgenomen.

Mototech_KTM_690R_02

Vooralsnog is alleen nog maar de racekit leverbaar, die voor € 4.800 exc. montage over de toonbank gaat, daar komt nog € 500 bij als je de optionele ombouw van het rijwielgedeelte wilt hebben. Aan de straatlegale kit wordt momenteel hard gewerkt, maar Mototech verwacht deze nog dit voorjaar te kunnen lanceren.