Zoeken

Moto Guzzi V7 Classic ook in rood leverbaar

19 januari 2011

Geen schrikbarend nieuws misschien, maar voor de liefhebbers wellicht niet minder interessant. Moto Guzzi V7 classic heeft de V7 Classic voor modeljaar 2011 ook in een rode kleurstelling uitgebracht.

Moto_Guzzi_V7_Classic_rood.jpg

In 2007 werd de V7 Classic op de EICMA in Milaan gepresenteerd als eerbetoon aan de iconische V7, die voor het eerst in 1967 het levenslicht zag en een belangrijke stempel drukte op de geschiedenis van het roemruchte Italiaanse merk uit Mandello del Lario. De V7 Classic, die veertig jaar na dato werd geïntroduceerd, is een mix van de lijnen van het stijlicoon met moderne technologie.

De motor, die in zwart en wit werd uitgebracht, wordt aangedreven door een 750cc dwarsgeplaatste V-Twin die goed is voor een vermogen van 48 pk en een koppel van 54 Nm. Op papier mogen dat antieke prestaties zijn waar we anno 2011 niet echt meer door geprikkeld worden, maar daar is het bij deze V7 Classic ook niet om te doen.

Nostalgie des te meer, en dat wordt met deze fraai rode kleurstelling nog eens des te meer onderstreept. Of de motor duurder is dan de andere kleuren en vanaf wanneer de fiets leverbaar is, is vooralsnog niet bekend.