Zoeken

Moto Guzzi Motard One: 140 pk speelgoed

8 mei 2012
Officine Rosso Puro, de Italiaanse Moto Guzzi specialist, heeft weer een spraakmakende creatie op de markt gezet. Op basis van de Moto Guzzi Stelvio is namelijk een vette supermotard gebouwd, die als Motard One door het leven zal gaan.

Moto_Guzzi_Motard_One_01

Een maand geleden wist Rosso Puro al onze aandacht te trekken met de Ipothesys, die in opdracht van een klant was gemaakt, maar deze Motard One is wat ons betreft net zo vet. Met minimalisme als uitgangspunt werd een Stelvio tot op het bot ontleent, om vervolgens met alleen het broodnodige en dan nog minimalistisch uitgevoerde onderdelen weer op te bouwen.

En dat betekent Geen forse kuip, maar een klein neusje en tankcovers die net over de forsere oliekoeler doorlopen, een extreem korte zit, geen voorspatbord, maar wel een motorblok dat van een big-bore kit is voorzien en met een cilinderinhoud van 1.420cc nu goed is voor een vermogen van 140 pk.

Moto_Guzzi_Motard_One_02

Kijk, dat begint tenminste ergens op te lijken, nu alleen nog een importeur vinden die deze special naar Nederland wil gaan halen.