Zoeken

Moto Guzzi geeft eerste informatie vrij van nieuwe California en Scrambler

3 februari 2011

Nadat wij vorige week al enkele spionagefoto's wisten te publiceren van twee ophanden zijnde nieuwe modellen heeft Moto Guzzi nu officiële informatie vrijgegeven van die nieuwe California en Scrambler.

Moto_Guzzi_Prototipo_California.jpg

Tijdens de jaarlijkse internationale dealerconventie in Monte Carlo trok moederbedrijf Piaggio het doek van de twee nieuwe prototypes, de nieuwe Guzzi California en Scrambler. Beide modellen moeten volgens Piaggio duidelijk laten zien welke richting Moto Guzzi in de nabije toekomst in zal slaan. De modellen werden onder het toeziend oog van ruim tweeduizend dealers als klapstuk van de avond gepresenteerd door Piaggio Group chairman en CEO Roberto Colaninno, en zijn volgens Colaninno een realistische voorbode van de richting waarin de productstrategie van Moto Guzzi zich zal gaan ontwikkelen.

Het prototype van de nieuwe California beschikt over een originele 1.400cc V90 tweecilinder en moet de traditie van de roemruchte motor, die is gevestigd op de vijf continenten, voortzetten. De restyling moet volgens Guzzi de uitstraling van de krachtbron versterken en het comfort van het forse zadel en de grote tank vergroten. Alle technische componenten - wielen, remmen, ophanging - zijn nieuw, waardoor de California ook technisch volledig klaar moet zijn om deel uit te maken van de nieuwe generatie Moto Guzzi's.

Moto_Guzzi_Prototipo_Scrambler.jpg

Facsinerender nog dan de nieuwe California is het Scrambler prototype, dat is ontwikkeld op basis van de V7 classic en voorzien van een 750cc 'small-block' motor. Met chromen afwerking, spaakwielen en sportbanden grijpt de motor terug naar motorfietsen die in de jaren zestig zouden zijn gekwalificeerd als een 'regolarità' als de beroemde 175 Lodola. De nieuwe Scrambler heeft overeenkomstige stijlkenmerken zoals de lage koplamp en het geïntegreerde intrumentarium. Het uitlaatsysteem met zijn twee hooggeplaatste einddempers is een van de onderscheidende kenmerken van de Moto Guzzi Scrambler.

Michael Ras, Marketing Manager van Piaggio Vespa B.V.:
Je merkt aan alles dat Moto Guzzi ‘alive and kicking’ is. Zonder het indrukwekkende verleden te verloochenen is men druk doende om de gehele Guzzi-reeks te moderniseren. Klaar voor de toekomst met respect voor de historie qua uitstraling en merkbeleving. De twee onthulde prototypen geven een kijkje in de keuken van de toekomst, maar de kok is al wel bijna klaar met de voorbereiding. Duidelijk is dat er bij ons fameuze Italiaanse motormerk veel ontwikkelingen zijn en wij zien dan ook een toegewijde doelgroep, die zich wil onderscheiden van de massa.

Wanneer beide modellen in serieproductie zullen worden genomen is nog niet bekend gemaakt, maar het zou ons niet verbazen als dat nog voor de komende EICMA in Milaan zal gaan gebeuren.