Zoeken

Mission Motors staakt plannen elektrische motorfiets

18 augustus 2011
Wie z'n zinnen had gezet op de Mission R, een elektrische racemotor met de looks van een MotoGP machine, hoeft niet langer door te sparen. Volgens de website Gigaom.com heeft het Amerikaanse Mission Motors namelijk haar plannen om elektrische motorfietsen te gaan produceren gestaakt en gaat de fabriek zich toeleggen op de ontwikkeling van elektrische aandrijftechniek.

Mission_Motors_R_2

Hoewel we nog steeds niet overtuigd zijn van elektrische motorfietsen, zeker niet nadat we de TTXGP tijdens de Gamma Racing Day hadden gemist simpelweg omdat we niet hoorden dat er überhaubt een race bezig was (een race waarbij bovendien Jasper Iwema vlak voor de finish met een lege accu kwam te staan), waren we wel onder de indruk van de Mission R, die begin vorig jaar door het Amerikaanse Mission Motors werd gepresenteerd.

De Mission R was niet alleen een vette motor om te zien, maar had bovendien met een opgegeven vermogen van 141 pk en een koppel van 156 Nm helemaal geen verkeerde specificaties. Daar stond wel tegenover dat de machine met z'n opgegeven gewicht van 247 kilo - zeker voor racebegrippen - aan de zware kant was, maar met de steeds verder gaande ontwikkeling zou dat in de toekomst alleen maar beter kunnen worden.

Zover zal het echter niet gaan komen. Tegenover de website Gigaom.com heeft Mission Motors verklaard niet meer de intentie te hebben motorfietsen te produceren, maar de focus wil gaan leggen op de ontwikkeling en productie van elektrische aandrijftechniek voor auto- en motorfietsfabrikanten. Het bedrijf heeft hiertoe $ 9 miljoen aan fondsen binnengehaald via de privéonderneming Warburg Pincus.

Bron: Gigaom.com