Zoeken

MINI lanceert elektrische scooter

13 september 2010

Het Britse MINI, onderdeel van het BMW imperium, gaat een elektronische motorscooter ontwikkelen. Het concept hiertoe, dat de naam MINI E Scooter heeft gekregen, zal dit najaar haar opwachting maken tijdens de Autosalon in Parijs.

mini_e-scooter_concept_1.jpg

Na de MINI Countryman en de MINI Roadster Concept verlegt de MINI Scooter E Concept opnieuw de grenzen van het merk. Voor de aandrijving zorgt een elektromotor die aan het achterwiel is geplaatst. De MINI Scooter E Concept kan worden opgeladen op een standaard stopcontact via een automatisch oprolbaar snoer wat aan de achterkant van de scooter is geplaatst.

In een persbericht meld BMW dat de elektrisch aangedreven scooter duidelijk als MINI product herkenbaar zal zijn. Het centraal geplaatste instrumentencluster, de welbekende ronde kilometerteller, de herkenbare classic Mini knipperlichten en chromen afwerking moeten zijn afkomst duidelijk maken. De MINI Scooter E Concept zal tijdens de Paris Motor Show (29 september t/m 17 oktober) gepresenteerd worden.

BMW Group en e-mobility
MINI heeft ruim ervaring opgedaan met elektrische mobiliteit. Sinds 2009 is een vloot van 600 MINI E’s in gebruik bij consumenten in diverse grote steden zoals Londen, New York en München. Met dit project verzamelt BMW Group praktijkervaring over elektrisch rijden. Deze ervaringen worden meegenomen in de ontwikkeling van het elektrisch aangedreven Mega City Vehicle wat onder een submerk van BMW in 2013 op de markt zal verschijnen.

BMW is daarmee het tweede automerk dat mobiliteit in een breder concept is gaan zien. Al eerder had Mercedes aangekondigd naast een elektrische auto een elektrische motorscooter te gaan ontwikkelen.

mini_e-scooter_concept_2.jpgmini_e-scooter_concept_3.jpg