Zoeken

Magpul Ronin stap dichter bij productie

24 maart 2010

Nadat begin dit jaar het Amerikaanse Magpul, producent van machinegeweren, ons verbaasde met het prototype van de Ronin, een opmerkelijke naked op basis van Buell's 1125R, is de machine inmiddels een stap dichter bij productie gekomen.

Magpul_Ronin_Buell_1125R

De wereldwijde aandacht die de Magpul Ronin kreeg na lancering van het prototype deed de mensen bij Magpul al snel besluiten deze fiets Magpul Ronin Buell 1125Rin een kleine serie in productie te gaan nemen. Feedback van media en producenten werd ter harte genomen om de Ronin verder te ontwikkelen.

Reden voor de ontwikkeling van de Ronin was het Amerikaanse sportsicoon, de Buell 1125R, een nieuw leven in te blazen nadat bekend was geworden dat Buell haar fabrieksdeuren zou moeten sluiten. Om dat te realiseren werden op voorhand al een partij 1125R'en ingekocht.

Veranderingen die aan de motor werden doorgevoerd ten opzichte van het in januari gepresenteerde concept zijn vooral om de fiets aan DOT specificatie te laten voldoen. Zo werd de koplamp van een buis-achtige creatie naast de radiator vervangen door in grinder voorvork geplaatste projectielampen.

Magpul Ronin Buell 1125RMagpul Ronin Buell 1125R

Naast een gelimiteerde productie van de Ronin is Magpul de optie van een complete ombouwkit aan het onderzoeken. Met dit in het achterhoofd werden onderdelen herontworpen om eenvoudiger en goedkoper te kunnen worden geproduceerd.

Magpul Ronin Buell 1125R

Zie ook: