Zoeken

Magpul Ronin: American Samourai

27 januari 2010

Wat een producent van machinegeweren precies met motorfietsen moet is ons nog niet duidelijk, maar het resultaat mag er zondermeer wezen. Aanschouw de Magpul Ronin, een bijzondere creatie op basis van een 1125R.

Magpul_Ronin_Buell_1125R_2.jpg

Buell motorfietsen mag dan misschien de fabrieksdeuren hebben moeten sluiten, de geest is met modellen als deze Magpul Ronin zeker nog niet uit de fles. Hoewel je de modificaties geheel in stijl met het oorspronkelijke design zijn gemaakt zou je nog amper zeggen dat hier een Buell 1125R als donorfiets werd gebruikt.

De Ronin werd door enkele motorfanaten binnen Magpul ontwikkeld als eerbetoon aan het recentelijk 'overleden' Buell. De naam werd dan ook bewust gekozen, het is een Japanse term voor 'Samurai die zijn meester is verloren."

Als eerste werd de complete stroomlijn, tank en zitunit verwijderd en vervangen door een minimalistisch kontje met ditto tank. De voorvork werd bij het grof vuil gezet (of dient misschien nu als loop voor een nieuw machinegeweer) en werd vervangen door een Girder voorvork, die daarbij in dezelfde stijl werd vormgegeven als frame en achterbrug.

Magpul_Ronin_Buell_1125R_1.jpgMagpul_Ronin_Buell_1125R_3.jpg

Ook voor de radiateur werd een slimme oplossing bedacht, door deze tussen de Girder voorvorkpoten te plaatsen, De verlichting werd aan beide zijden naast de radiateur geplaatst.

Of dit Magpul Ronin prototype (of de speciale onderdelen) daadwerkelijk de in productie gaat worden genomen en hoeveel hij zou moeten gaan kosten, is in deze experimente fase nog onbekend. Wat ons betreft mogen ze, het concept ziet er zondermeer gelikt uit. En daarbij, alles beter dan machinegeweren...

Meer informatie: Magpul

Bron: TheKneeslider