Zoeken

Lotus geeft beeld C-01 vrij

21 februari 2014
Nadat ruim een maand geleden al een eerste beeld was 'uitgelekt' heeft Lotus nu officieel beeldmateriaal vrijgegeven van de C-01, de 200 pk superbike waarvan er slechts 100 zullen worden geproduceerd.

Lotus C-01_1

Wij zijn er op de redactie nog niet over uit, of we 'm nou mooi vinden of niet, deze Lotus C-01 die eigenlijk geeneens een échte Lotus is maar door twee Duitse bedrijven Kodewa en de Holzer Group wordt gebouwd die er de naam Lotus aan hebben mogen hangen.

Volgens het persbericht van de Duitsers combineert de C-01 een breed vermogen van een T-Twin motor met een onderscheidend ontwerp van Daniel Simon, waar gebruik van carbon fiber, titanium en ruimtevaart staal is gemaakt. En daar is op zich geen woord van gelogen. De 1.195 cc KTM Twin moet volgens opgave goed zijn voor een vermogen van 200 pk en onderscheidend is de C-01 zeker te noemen.

Ondanks het gebruik van exclusieve materialen is de C-01 niet echt superlicht te noemen, de fiets wordt opgegeven voor een drooggewicht van 180 kg en dat zijn zowaar 25 kilo meer dan de Superleggera op de weegschaal brengt. De kans dat je de C-01 trouwens in het wild zult spotten is erg klein, van de motor zullen er maar 100 worden gemaakt.