Zoeken

Lotus gaat 200 pk motor bouwen: de Lotus C-01

22 juni 2013
Het Britse iconische Lotus, fabrikant van sportieve auto's, heeft aangekondigd een 200 pk motorfiets te gaan bouwen die is volhangen met Formule 1 technologie. De motor zal worden ontworpen door de man die ook verantwoordelijk voor de Tron Lightcycle was en worden gebouwd door een auto-raceteam in Kodewa.

Lotus C-01

Uiteraard zijn van de Lotus C-01, de doopnaam die de nieuwe motor van Lotus heeft meegekregen, geen beelden of ontwerp schetsen vrijgegeven, behalve een vaag beeld van wat een carbonfiber benzinetank voor moet stellen. Volgens het door Lotus vrijgegeven persbericht zal de Lotus C-01 de meest indrukwekkende verschijning op twee wielen op de openbare weg worden. De C-01 moet een combinatie van lifestyle, design en high-end technologie weerspiegelen.

De Lotus C-01 is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen Kodewa, auto-ontwerper Daniel Simon en de Holzer Group. Volgens Lotus zal de C-01 een hyper fiets zijn met geïntegreerde racetechnologie. Daarbij moet worden gedacht aan toepassing van materialen als carbon, titanium en staal van ruimtevaart-kwaliteit, materialen die momenteel ook in de Formule 1 worden gebruikt. Veiligheid, ergonomic end design zijn volgens het persbericht de sleutelwoorden in het ontwerp van de C-01 geweest, die over een vermogen van rond de 200 pk zal beschikken.

De komende weken zullen door Lotus beelden van de C-01 worden vrijgegeven, zodat we een beter beeld krijgen van wat de iconische Britse autofabrikant voor ons motorliefhebbers in petto heeft.