Zoeken

KTM werkt aan kleine versie RC8R

14 februari 2013

Nog meer 250cc nieuws. Volgens onze Indiase collega's van IndianCarsBikes is KTM een kleine uitvoering van de RC8 voor de Indiase markt aan het ontwikkelen. Het nieuwe model wordt naar verluid door een 250cc ééncilinder aangedreven, die de naam RC25 of RC250 zal gaan krijgen. Een 390 versie voor de Europese markt ligt daarmee binnen handbereik.

KTM RC8R
De KTM RC8R, basis voor de nieuwe lichte KTM supersport (Foto: R. Schedi)

Het gerucht gaat al lange tijd dat door KTM aan een gekuipte versie van de populaire kleine Duke wordt gewerkt. Het afgelopen jaar nog werd door KTM's grote baas Stefan Pierer nog bevestigd dat door de Oostenrijkers aan een gekuipte versie van de 390 Duke wordt gewerkt. Daarnaast stond eerder al op de beruchte uitgelekte Powerpoint slide een Moto3 350 voor modeljaar 2014 ingepland.

Volgens IndianCarsBikes zal de RC25 in 2014 worden gelanceerd en in de fabriek van Bajaj Auto worden gebouwd. De kleine supersport zal echter geen straatversie zijn van de RC250R Moto3 productieracer, maar een kleine versie van de RC8R. Supersports zijn in India enorm populair en een kleine versie van de RC8 kan profiteren van het imago wat z'n grote broer heeft opgebouwd.

Als door KTM inderdaad aan een kleine versie van de RC8R wordt gewerkt, dan is het niet ondenkbaar dat - in navolging van de Duke - de kleine supersport in verschillende versies (125 - 200 - 390) in Europa zal worden uitgebracht. En met de prestaties van de Ninja 300 nog vers in het geheugen kunnen we dat alleen maar toejuichen.

Bron: IndianCarsBikes