Zoeken

KTM neemt 450F Rally in productie

19 januari 2011

KTM gaat de 450F Rally, waarmee door Marc Coma de afgelopen Dakar 2011 werd gewonnen, als serieproductiemodel uitbrengen. Hiermee begint het merk volgens KTM CEO Stefan Pierer aan een nieuwe en dynamische periode van betrokkenheid in de rally sport.

Marc_Coma__Juan_Pedrero.jpg

KTM heeft weer een belangrijk hoofdstuk bijgeschreven in haar geschiedenis door de tiende achtereenvolgende overwinning in de Dakar Rally in de wacht te slepen. De rally werd in heroïsche stijl gewonnen door Marc Coma, op de voet gevolgd door Cyril Despres; beiden hebben in die periode van tien jaar zes overwinningen  behaald voor het Oostenrijkse merk. De overwinning betekende ook een belangrijk nieuw tijdperk voor KTM in de rallysport, volgens KTM CEO Stefan Pierer.

Na deze tiende achtereenvolgende overwinning voor KTM heeft CEO Stefan Pierer aangekondigd dat het bedrijf nu van plan is om de Dakar Rally te gebruiken als het belangrijkste marketing platform. Het merk begint aan een nieuwe en dynamische periode van betrokkenheid in de rally sport, waartoe ook de ontwikkeling behoort van de KTM 450 Rally als een serieproductiemodel.

Stefan Pierer, CEO KTM:
Ik heb er veel vertrouwen in dat deze nieuwe motorfiets een nieuwe dimensie op het gebied van prestige aan ons merk zal toevoegen, volgend op de ongekende successen die wij recent hebben geboekt met andere modellen zoals de 350 SX-F en de 350 EXC. Naast het ontwerpen van de allerbeste motorfiets in de markt zijn wij ook van plan nieuwe en interessante pakketten te ontwikkelen voor zowel rallyteams als individuele rallyliefhebbers.

Stefan Pierer bevestigde dat KTM een agressieve betrokkenheid zal hebben bij de rallysport met de fabrieksteams van het bedrijf en met andere rijders en teams die hun hart hebben verpand aan het Oostenrijkse merk.

Stefan Pierer, nogmaals:
Wij willen zoveel mogelijk teams en rijders uit zoveel mogelijk landen zien die wedstrijden rijden met ons motorfietsen. Iedere KTM-rijder is een KTM-ambassadeur – of het nu een eigen fabrieksrijder is of een coureur van een ander team op een KTM. Of de vele privérijders die onze motorfiets hebben gekozen!

Heinz Kinigadner, KTM Sports Consultant, tweevoudig 250cc Motocross Wereldkampioen en voormalig Dakar-deelnemer zei dat het bedrijf erg tevreden kan zijn over de uitstekende resultaten die zijn gerealiseerd in de Dakar 2011.

Heinz Kinigadner, KTM Sports Consultant:
We zijn terecht trots op onze twee KTM-fabrieksrijders en vooral omdat ze hun resultaten hebben behaald op de nieuw geïntroduceerde KTM 450 Rally Replica. Deze motorfiets was ontwikkeld als antwoord op de verrassende reglementswijziging medio 2009 waardoor professionele Dakar-rijders niet op motorfietsen mogen deelnemen die een krachtbron van meer dan 450cc hebben. We hebben de uitnodiging aangenomen en vandaag is het duidelijk geworden dat we ons doel hebben bereikt. De resultaten spreken voor zich.

Het nieuwe KTM 450 Rally productie model zal ongeveer € 25.000 kosten. Hoewel daar voor Nederland nog wel een vracht aan BTW en BPM bij op moet worden geteld is het nog steeds een zeer competitieve prijs voor een superieure machine waarmee een Dakar Rally gewonnen kan worden.

Edgar Kleinbergen, directeur van KTM Sportmotorcycle Nederland:
KTM maakt met deze nieuwe ontwikkeling haar slogan ‘Ready to Race’ volledig waar. Ik vertrouw dat veel rallyrijders over zullen stappen op de nieuwe KTM 450F Rally. Met deze uitbreiding van het leveringsprogramma zal KTM haar marktpositie verder versterken.