Zoeken

KTM lanceert 690 Duke R

14 november 2012
Een jaar na de lancering van de vierde generatie van de 690 Duke heeft KTM een sportievere variant op de populaire ééncilinder gelanceerd. De 690 Duke R is gebaseerd op de racer die dit jaar in de European Junior Cup - het bijprogramma van het WK Superbike - werd ingezet en onderscheidt zich met name door sportievere vering en betere remmen.

KTM 690_Duke_R

Volgens KTM is de nieuwe 690 Duke R in drie woorden samen te vatten: aanvallen, controleren en moeiteloos. Aan de geometrie zijn door KTM geen aanpassingen gedaan, wel aan de zadelhoogte die maar liefst met 30 mm is verhoogd naar nu 865 mm om een agressievere zithouding te realiseren die gelijk is aan de cupracer van het afgelopen seizoen.

Naast de meer voorover zithouding is ook de vering flink aangepast. De 43 mm WP voorvork is nu volledig in te stellen, waarbij ingaande en uitgaande demping per vorkpoot zijn gescheiden. Bovenop de linkerpoot wordt de ingaande demping ingesteld, terwijl de uitgaande demping bovenop de rechter vorkpoot is terug te vinden. Ook de achterveer is nu volledig instelbaar, waarbij ook high- en lowspeed demping kan worden ingesteld.

De 690 Duke R is verder van Brembo's nieuwe M50 remklauw voorzien, het ABS is - net als bij de standaard fiets - eenvoudig uit te schakelen. En mocht je onverhoopt op je plaat gaan, dan zorgen de opvallende oranje valbeugels ervoor dat de schade tot het minimum wordt beperkt.

KTM 690_Duke_R_studio

De 690 Duke R heeft een adviesprijs van € 11.199,00, de fiets zal naar verwachting in het voorjaar leverbaar zijn.