Zoeken

KTM E-Speed in 2015 op de Europese markt

24 april 2013
Nadat de scooter een maand geleden werd onthuld tijdens de Tokyo Motorcycle Show heeft KTM nu officieel bekend gemaakt de intentie te hebben de E-Speed elektrische scooter in 2015 op de Europese markt te willen lanceren.

KTM-E-Speed

De E-Speed elektrische scooter is de tweede elektrisch aangedreven tweewieler die in Mattighofen is ontwikkeld en beschikt over dezelfde aandrijflijn als de Freeride E, die in 2011 op de EICMA in Milaan zijn officiële presentatie had. KTM heeft bij de E-Speed de elektrische motor wel aan de meer stadse doeleinden aangepast, met een nu opgegeven vermogen van 14,8 pk en 36 Nm koppel waar de Freeride E volgens spec 29,5 pk en 42 Nm koppel heeft.

De E-Speed motorscooter maakte de afgelopen maand zijn debuut op de Tokyo Motorcycle Show (niet te verwarren met de prestigieuze Tokyo Motor Show), en zal naar KTM nu officieel bekend heeft gemaakt in 2015 op de Europese markt worden gelanceerd. Nog voor die lancering (naar verwachting in 2014) zal de Freeride E op de markt worden gezet.

Harald Plöckinger, executive board member production and business development:
We geloven in elektrische mobiliteit op twee wielen. Omdat offroad sport onze core-business is hebben we een E-crosser ontwikkeld, de Freeride E, maar we zijn er ook van overtuigd dat elektrische mobiliteit een succes in de stadse omgeving zal zijn. Vanwege de erg positieve respons na de presentatie in Tokyo hebben we besloten de resultaten van de ontwikkeling van de E-Crosser naar het wegsegment te vertalen. De E-Speed is onze interpretatie van emissievrije verplaatsing voor stads gebruik, maar zonder daarbij compromissen te hebben gesloten op het design en KTM's sportieve genen.