Zoeken

KTM 1290 Super Duke tijdens testwerkzaamheden gespot

24 april 2013
Het prototype sloeg het afgelopen jaar op de EICMA in Milaan in als een bom, en nu is de KTM 1290 Super Duke tijdens testwerkzaamheden gespot. De motor zal naar verwachting tijdens de komende EICMA officieel worden gepresenteerd als 2014 model.

KTM 1290_Super_Duke_1

Toegegeven, het übervette van het op de Italiaanse motorshow gepresenteerde prototype van de KTM 1290 Super Duke is bij dit gespotte testexemplaar ietwat afgeroomd, maar dat kan ook niet anders bij een productiemodel. Nu maakt de behoorlijk onopvallende kleurstelling ook een wezenlijk verschil met het op de EICMA getoonde schreeuwerige exemplaar, maar buiten dat zijn ook technisch verschillen te ontdekken.

Zo is de gespotte testfiets voorzien van een nogal kolossaal uitlaatsysteem met enkele demper, waar op het prototype een twee-in-twee uitlaatsysteem met een hooggeplaatste demper en een underslung exemplaar. De koplamp lijkt zo te zijn overgenomen van de kleinere Duke's, terwijl de tellerpartij identiek lijkt aan die van de nieuwe 1190 Adventure. Gebleven is echter wel de enkelzijdige achterwielophanging, die bijzonder fraai is uitgevoerd.

KTM 1290_Super_Duke_2 KTM 1290_Super_Duke_3

Onbekend is nog waardoor de 1290 Super Duke zal worden aangedreven, of dit het welbekende RC8 motorblok zal zijn of dat KTM voor toepassing in deze übernaked de cilinderinhoud heeft vergroot. Daarvoor zullen we moeten wachten tot de komende EICMA in Milaan, waar het uiteindelijke productiemodel naar verwachting zal worden getoond.

Bron: SuperDuke.net