Zoeken

Kawasaki Z1000: lichte modificaties en nieuwe kleuren voor 2017

13 oktober 2016
Kawasaki heeft nieuwe kleuren voor de 2017 Z1000 bekend gemaakt, maar dat is niet het enige wat aan de Z is veranderd. Naast dat de motor nu aan Euro 4 voldoet heeft Kawasaki onderhuids nog wat andere kleine wijzigingen doorgevoerd.

Metallic Spark Black/Golden Blazed Green en Burnt Candy Orange/Flat Ebony, zo heten de twee kleurstellingen die Kawasaki voor de 2017 Z1000 heeft bedacht. En dat zal veel fans van de Z deugd doen, oranje is bij ons altijd wel een populaire kleur geweest. 

Behalve andere kleuren heeft Team Green de Z ook onderhuids aangepakt. Het motorblok voldoet nu aan Euro 4, maar interessanter is de slipper-assist die voor 2017 is toegepast. Het nieuwe display heeft nu -eindelijk- een versnellingsindicator, de knipperlichten zijn scherper gevormd, de spiegels zijn aangepast en het achterspatbord heeft een nieuwe vorm voor betere bescherming tegen opspattend water. 

Naast de toepassing van een slipper-assist koppeling is ook het koppelingshendel vervangen door een exemplaar dat instelbaar is. De allerbelangrijkste aanpassing zit ‘m echter in de achteshock, waarvan het linksysteem is aangepast. Hopelijk zijn we daarmee van die knetterharde achterkant verlost.De 2017 Z1000 zal nog dit najaar bij de dealer staan, hoeveel de fiets moet gaan kosten is nog niet bekend.