Zoeken

Kawasaki: verkoop 2011 ZX-10R stilgelegd in Amerika

13 december 2010

Kawasaki heeft in de Verenigde Staten een 'technische stop' afgeroepen over haar 2011 Ninja ZX-10R supersport. Klanten en dealers zijn aangeschreven hun 2011 modellen weer in te leveren, waarbij Kawasaki het aankoopbedrag zal terugbetalen.

Kawasaki_2011-ZX-10R.jpg

Volgens het door de Kawasaki Motors Corporation U.S.A. uitgeschreven persbericht gaat het om een proactieve actie die Kawasaki's toewijding op kwaliteit reflecteert. Over de aard van het probleem doet Kawasaki geen melding, de ZX-10R zal pas weer de verkoop in gaan als men 100% zeker is dat de fiets voldoet aan de kwaliteitsnorm van de fabriek.

Het is voor het eerst dat Kawasaki zo'n extreme maatregel heeft moeten treffen bij een nieuw model, maar het is niet voor het eerst dat een nieuw model wordt geplaagd door een ernstige constructiefout. Zo moest Aprilia eind vorig jaar bij een groot deel van de verkochte RSV4'en (Factory en R) het motorblok vervangen nadat bij de introductie van de fiets vanwege aan foutieve drijfstang een aantal motorblokken de geest hadden gegeven. Bij BMW werd de lancering van de K1200S één jaar uitgesteld, nadat na de lancering van de fiets problemen bij de nokkenas werden geconstateerd.

Dealers moeten de onverkochte voorraad ZX-10R'en terugsturen naar de importeur, evenals de reeds verkochte fietsen. Klanten die een 2011 ZX-10R hebben gekocht krijgen het aankoopbedrag volledig vergoed en krijgen als eersten een optie op de 2011 fiets zodra deze weer op de markt wordt gebracht.