Zoeken

Kawasaki maxi-scooter gespot

8 oktober 2013
Kawasaki wil zich in Europa gaan mengen in de markt voor motorscooters. De op de Europese markt te introduceren motorscooter werd onlangs in Milaan gespot tijdens het filmen van een promotionele video.

Kawasaki J300

Het gerucht ging al lange tijd dat bij Kawasaki hard zou worden gewerkt aan een motorscooter, bedoeld voor de Europese markt. Tot op heden was Kawasaki voor wat de Japanse fabrikanten betreft een vreemde eend in de bijt: in tegenstelling tot de andere drie had Kawasaki geen motorscooter in haar modellen line-up. Tenminste, wat de Europese en Amerikaanse markt betreft, in Azië heeft Team Green de scootermarkt al gepenetreerd met modellen als de Curve voor de Filipijnse en Edge R voor de Indonesische markt.

Dat gaat binnenkort dus allemaal veranderen. De onder de codenaam J300 ontwikkelde nieuwe motorscooter is door Kawasaki speciaal voor de Europese markt ontwikkeld. De J300 oogt als een vette maxi-scooter, à la de Yamaha T-Max of BMW C600 Sport. Geheel in Kawasaki traditie mocht een groene striping in het ontwerp niet ontbreken. Waardoor de scooter zal worden aangedreven is nog onbekend, maar afgaand op z'n codenaam zou de cilinderinhoud ergens rond de 300cc moeten zijn.

De Kawasaki J300 zal naar verwachting door Kawasaki officieel worden onthuld tijdens de komende EICMA in Milaan.

Bron: Insela.it