Zoeken

Kawasaki Mach X Legend: retro klassiek concept van Bezzi

12 april 2012
Retro-klassiekers, bijna elk merk heeft ze wel opgenomen in haar gamma, maar niet elk merk is er even succesvol mee. Kawasaki heeft met de W800 een regelrechte kaskraker in huis, en zou met deze door Oberdan Bezzi ontworpen 1000 Mach X Legend ook best wel eens volle zalen kunnen trekken.

Kawasaki_1000_Mach_X_Legend 

Voor het ontwerp van de Mach X Legend liet Bezzi zich inspireren door de stoere Kawasaki's uit de jaren '70 van de vorige eeuw, het tijdperk waar de driecilinder tweetakt machines dé fietsen waren waar je als stoere motorrijder op gezien wilde worden. Het tijdperk waar Kawasaki haar naam maakte als fabrikant van vooral krachtige machines.

Het door Bezzi tot Mach X Legend gedoopte ontwerp is dan ook zondermeer een geslaagde mix van die jaren '70 tweetakt machines en techniek zoals je die in 2012 bij een motor terug mag verwachten. Een aluminium frame met dito achterbrug, upside down voorvork en radiale remklauwen zorgen voor de techniek van anno-nu, terwijl de platte, langwerpige tank, de zijkappen en het lange zadel de fiets z'n juiste retro-look meegeven.

Een geslaagd concept van onze Italiaanse ontwerper, wat Kawasaki zo in productie zou kunnen nemen.

Bron: Oberdan Bezzi