Zoeken

Kawasaki maakt prijs bekend van 2020 Z650

5 december 2019
Een nieuw model betekent door de bank genomen ook een nieuwe prijs, maar bij Kawasaki hebben ze voor komend jaar goed op de kleintjes gelet. Team Green heeft namelijk de prijs van de voor 2020 grondig vernieuwde Z650 bekend gemaakt en die is amper duurder dan z'n voorganger.

Naast een aangescherpt uiterlijk met LED verlichting en het 10,9 cm TFT kleurendisplay met smartphone connectiviteit is de belangrijkste vernieuwing van de Z650 onderhuids doorgevoerd. 

Als we Kawa mogen geloven is het blok veel levendiger geworden en bovendien sterker in het middengebied en dat is precies het gebied waar de Z650 het aflegde tegenover de Yamaha MT-07, die als de grootste concurrent van de Z650 kan worden gezien. 

Het volgens Kawa nu dus veel kwiekere en leukere blok moet samen met het lichtgewicht vakwerkbuisframe voor een nog betere handling en rijervaring hebben gezorgd. Een unieke rijervaring, aldus Kawasaki. De groenen doen er nog een kolenschep bovenop door te stellen dat de 2020 Z650 de meest complete motor in z'n klasse is.

Nu zou een TFT kleurendisplay alleen al goed kunnen zijn een prijsverhoging van een paar honderd euro, laat staan wat er nog meer is aangepast, maar Kawasaki heeft 'm afgezet tegen de lijst met vernieuwingen eigenlijk goedkoper gemaakt. Want met € 7.999,- is 'ie maar een fractie duurder dan z'n voorganger. 

Leverbaar vanaf medio januari, in de kleuren Candy Lime Green / Metallic Spark Black, Pearl Blizzard White / Metallic Spark Black en Metallic Spark Black.