Zoeken

Kawasaki lanceert ééncilinder Ninja 250

7 januari 2014
Kawasaki gaat een ééncilinder variant op de Ninja 250 lanceren. Het kleintje supersport, dat naar verluid Ninja 250SL RR Mono gaat heten, wordt in eerste instantie in Indonesië op de markt gezet, waar de motor ogenschijnlijk bij een dealer op de foto is gezet.

Kawasaki Ninja_250SL_RR_Mono

De foto's van de nieuwe Kawasaki supersport werden voor het eerst getoond op de Indonesische website TMCBlog.com. Onderdelen als wielen en remmen lijken van de bestaande Ninja 300 te zijn overgenomen, in tegenstelling tot het frame dat naar verluid een buizenframe moet zijn.

Of de nieuwe ééncilinder in Azië op de markt zal worden gezet als vervanging van de huidige Ninja 150RR, een ééncilinder tweetakt wiens einde onder druk van het milieu aan het naderen is, is niet bekend, maar dat ligt wel in de lijn der verwachtingen.

Kawasaki zal de motor in ieder geval prijstechnisch scherper kunnen aanbieden dan de Ninja 250R, simpelweg omdat een ééncilinder motor goedkoper te produceren is. Volgens sommige media in Indonesië wordt de fiets in twee versies op de markt gezet, deze gekuipte versie en een naakt exemplaar, dat Ninja 250SL Mono gaat heten.

Of de nieuwe ééncilinder(s) van Team Green het ook tot het Europese vasteland gaat schoppen is vooralsnog niet bekend, maar het zou ons niet verbazen. Een scherp geprijsde variant op de huidige Ninja 300 zou wel eens een goed alternatief kunnen zijn voor motoren als de KTM RC 200 / 390 en Honda CBR250RR.

Bron: TMCBlog.com