Zoeken

Kawasaki lanceert drie nieuwe modellen... in Japan

23 juni 2010

Volgens de Japanse media gaat Kawasaki binnenkort een drietal nieuwe motorfietsen lanceren, waaronder een 400cc versie van de ER-6n en ER-6f lanceren: de ER-4f en ER-4n.

Kawasaki-ER-4f.jpg

Voordat je direct naar de dealer wilt snellen zullen we helaas je enthousiasme meteen moeten temperen, wel ingelichte bronnen wisten ons namelijk te vertellen dat de fiets niet in Europa zal worden gevoerd. De modellen zijn uitsluitend bedoeld voor de Japanse markt, waar vanwege regelgeving het 400cc segment erg populair is. In tegenstelling tot Europa, waar de 400cc's (waaronder Kawasaki's eigen ZXR400) ergens midden jaren '90 een stille dood stierven.

Mocht je daarentegen je afvragen waarom je warm zou moeten lopen voor een 400cc uitvoering van de populaire paralleltwin, dan hoeven we alleen maar het topvermogen te noemen. Volgens die Japanse media zullen de ER-4f en ER-4n namelijk een vermogen van 70 pk hebben, en dat zijn er slechts twee minder dan de 2010 ER-6 op de schaal weet te brengen.

Kawasaki-Ninja_250_special.jpg
Ziet er zondermeer gelikt uit, dus naar Europa halen deze fiets, en rap...

Naast de twee nieuwe 400cc's wordt in Japan nog een derde model gelanceerd, de Ninja 250R Special Edition. Een Ninja 250R waarvan de stroomlijn dezelfde deacals heeft gekregen als de 2010 ZX-10R, en eveneens is voorzien van een groene wielstriping. Ook deze uitvoering is - helaas voor de liefhebbers - alleen bedoeld voor de Japanse markt.