Zoeken

Kawasaki lanceert 1400 GTR Tour Edition

21 juni 2014
Om haar samenwerking met de Tour de France kracht bij te zetten heeft Kawasaki een speciale Tour Edition van de 1400 GTR op de markt gezet. De 1400 GTR Tour Edition heeft een opvallende Bordeauxrode kleur en is standaard van een navigatiesysteem voorzien. Belangrijker dan dit is echter de prijs, die Kawasaki vlijmscherp heeft gemaakt.

Kawasaki 2014 1400 GTR

Al 37 jaar, vanaf 1977 worden Kawasaki motoren ingezet als volgmotoren tijdens de Tour de France. Was de eerste Tour nog een eendaags evenement dat werd plaatsvond tussen Bordeaux en Parijs, tegenwoordig is de Tour uitgegroeid tot een drieweeks evenement waarbij zelfs het buitenland wordt aangedaan.

Zevenentwintig 1400 GTR’en maken tegenwoordig deel uit van de Tour de France karavaan. Ze worden bestuurd door ervaren motorrijders die in sommige gevallen al meer dan 15 jaar deel uitmaken van de Tour. Samen met hun passagier vervullen ze elk een specifieke functie in het peloton.

De GTR wordt gebruikt door de wedstrijdcommissarissen, juryleden, fotografen, een wedstrijddokter, verkeersregelaars, waterdragers en de meest bekende van allemaal: de Ardoisier, de gele motor die zowel aan het peloton als de vluchters op een krijtbordje de tijdsverschillen toont.

Vooruitlopend op de aanstaande Tour de France introduceert Kawasaki een exclusieve Tour Edition van de 1400GTR. Naast een exclusieve kleurstelling (bordeaux rood) is de Tour Edition voorzien van een TomTom Rider navigatiesysteem, met daarin alle etappes van de Tour de France al voorgeprogrammeerd. Zo kan je de Tour vooraf verkennen, achteraf narijden of tijdens de wedstrijd van héél dichtbij volgen.

Hiernaast wordt de “Tour Edition” tot aan het einde van de Tour de France (27 juli 2014) aangeboden met € 100 voordeel voor elk jaar dat Kawasaki de Tour sponsort. Dit betekent dat de 1400GTR Tour Edition nu verkrijgbaar is voor € 16.999.

Kawasaki 2014_1400_GTR

Kawasaki zet altijd 27 motorfietsen in tijdens de Tour de France, er komen daarom maximaal 27 1400GTR Tour Edition units naar Nederland. Zorg dus dat je er snel bij bent, want daarna komt deze promotie niet meer terug.