Zoeken

Kawasaki komt met nieuwe ZZR1400?

12 augustus 2011
Volgens de laatste geruchten staat Kawasaki op het punt een nieuwe ZZR1400 te lanceren. Hoewel het volgens die geruchten voornamelijk een optische vernieuwing van het toersportieve kanon betreft, zou bij Kawasaki al volop gewerkt worden aan een van supercharger voorziene versie, waarvoor Team Green recentelijk een aantal patenten heeft aangevraagd.

Kawasaki_ZZR1400
2012 Kawasaki ZZR1400 volgens MCN

Het nieuws komt ditmaal uit Engeland, waar twee toonaangevende media Visordown en Motorcyclenews melding maken van een ophanden zijnde nieuwe ZZR1400. Volgens Visordown zal de nieuwe ZZR1400 nog voor het eind deze maand wereldkundig worden gemaakt, bij MCN gaat men zelfs nog verder door te stellen dat die nieuwe ZZR1400 slechts een tussenfase is voor een later te introduceren model dat van een supercharger zal zijn voorzien.

MCN baseert zich hierbij op het feit dat recentelijk door Kawasaki enkele patenten zijn aangevraagd. Niet minder dan vier patenten werden de afgelopen week gepubliceerd, die elk verschillende aspecten tonen van dezelfde ZZR1400-stijl van supercharger voorziene motorfiets. Met de nieuwe ZZR1400 in de pijplijn zal het volgens MCN echter minstens 18 maanden duren voordat de supercharger versie het levenslicht zal zien.

De patenten laten een supercharger zien die achter de cilinders is geplaatst, onder de gasklephuizen. De turbine is daarbij via een tussentandwiel en een korte ketting aan de krukas gekoppeld. De inlaatluchtstroom wordt via de Ram Air luchtinlaat door het luchtfilter geleid, om vervolgens in de supercharger te worden gecomprimeerd voordat het richting de gasklephuizen wordt gestuwd.

Bron: Visordown & MCN