Zoeken

Kawasaki KLR650 New Edition; alleen voor de USA

18 december 2013
In Europa is de motor al flink wat jaren geleden van de markt gehaald, maar in de Verenigde Staten is de KLR650 nog steeds leverbaar. Voor modeljaar 2014 heeft Kawasaki de eencilinder allroad zelfs nog een update gegeven.

Kawasaki KLR650_2014

Waar ook in Europa een motor als de KLR650 het nog steeds goed zou doen is het eigenlijk onbegrijpelijk dat de motor eind 2003 van de markt werd gehaald. De motor voldeed niet meer aan de nieuwe emissienorm en het leek alsof Team Green geen brood meer in de KLR650 zag, maar in tegenstelling tot Europa bleef de motor in de Verenigde Staten wel leverbaar.

In 2008 kreeg de motor zelfs nog een flinke facelift, waarmee de motor eenzelfde koplampunit als de ER-6f en Ninja 250 kreeg aangemeten en de motor op 't oog weer helemaal bij de tijd was. De motor bleef echter alleen aan de andere kant van de Atlantische oceaan leverbaar, waardoor de vernieuwing totaal aan ons voorbij ging.

Deze 2014 KLR650 New Edition is in basis hetzelfde als het 2013 model, maar dan voorzien van aangepaste vering, een ander zadel en een nieuw kleurschema. De New Edition zal in de Verenigde Staten naast het huidige model worden gevoerd.

Gezien het feit dat de KLR650 bij Kawasaki nog steeds alle aandacht krijgt rijst de vraag wanneer de fiets weer in Europa wordt gelanceerd. Een lichte dual-purpose motor zou het bij ons ongetwijfeld goed doen, zeker een motor met flink wat historie en vette uitstraling als deze KLR.