Zoeken

Kawasaki introduceert Ninja 300 SE

10 september 2013
Dat Kawasaki met de Ninja 300 een serieus leuke fiets in huis heeft, daar zijn we sinds z'n introductie vorig jaar volmondig van overtuigd. Om z'n banden met de Ninja familie nog verder te accentueren heeft Kawasaki voor modeljaar 2014 een Special Edition uitgebracht, waarvan de kleurstelling is gebaseerd op de fietsen waarmee in het SBK wordt geracet.

Kawasaki Ninja 300 SE 2014

Een sportieve lichte fiets voor enerzijds ervaren rotten voor wie minder juist meer is, en anderzijds de beginnend A2-motorrijder, verpakt in de looks van een échte superbike; dat is in een notendop het uitgangspunt van Kawasaki's Ninja 300 geweest. En met succes, de fiets is niet alleen megaleuk om te rijden, het deed een Duitse motorrijder met een 'Wasss… Dreihunderd???' stijl achteroverslaan nadat hij tijdens de fotoshoot van de Ninja 300 introductie vernam dat er toch echt een kudde Ninja 300's stond.

Om dat sportieve nóg wat meer te onderstrepen heeft Kawasaki voor het komende modeljaar een Special Edition van de Ninja 300 uitgebracht. De Ninja 300 Special Edition onderscheidt zich door zijn kleurstelling en design, dat is gebaseerd op de Ninja's die het WK Superbike en WK Supersport dit seizoen met regelmaat voorin het veld te vinden zijn.

Kawasaki Ninja 300 SE 2014 Kawasaki Ninja 300 SE 2014

De Ninja 300 Special Edition heeft de “ellipsvormige” styling van de machines van WSBK sterren Tom Sykes en Loris Baz. De eerste Ninja 300 Special Editions worden eind 2013 in de Showrooms verwacht, hoeveel de fiets moet gaan kosten is nog niet bekend.