Zoeken

Kawasaki geeft teaser 2011 Ninja ZX-10R vrij

21 juni 2010

Bij de introductie van de 2010 ZX-10R tijdens de Kawa Day op Zolder werd het nog eens aangehaald: het model is een - welliswaar lekker - tussendoortje, maar het échte werk komt in 2011. Een eerste schets van de nieuwe Ninja Superbike racer is inmiddels door de groenen vrijgegeven.

Kawasaki_ZX-10R_2011_sketch.jpg

Nog voordat het 2010 model van Kawasaki's sportieve vlaggenschip, de ZX-10R Ninja supersport, was gelanceerd was al duidelijk dat voor 2011 een échte knaller te verwachten was. Sterker, Kawasaki gaf zelf ronduit toe dat volop werd gewerkt aan een knallende opvolger van het huidige model, waar wij eind 2007 in Qatar voor het eerst mee kennis mochten maken.

De volgende generatie ZX-10R is volgens Kawasaki ontworpen met slechts één doel: het winnen van races. De vorm, de gekozen materialen, de handling en het gewicht zouden allemaal onder de loep zijn genomen met dat doel in het achterhoofd. Als aanvulling op de snelheid en kracht van de nieuwe Ninja racer roemt Kawasaki de fiets om haar design, dat een expressie moet zijn van cutting-edge innovatie en schoonheid.

Nu zijn dat wel héél erg straffe woorden van Kawasaki, en riepen ze in 2007 ook al een échte superbike winnaar te hebben ontworpen, maar ditmaal schijnt het de groenen écht menens te zijn. In de wandelgangen wordt gesproken over een 190 pk sterke motor die boordevol elektronica moet zitten.

We zullen nog minimaal tot de Intermot in Keulen moeten wachten voordat het model wordt gepresenteerd, maar we kunnen nu al stellen dat 2011 weer een knallend jaar gaat worden.