Zoeken

Kawasaki geeft opnieuw video 2011 ZX-10R vrij

26 augustus 2010

Kawasaki heeft opnieuw een video vrijgegeven van de 2011 World Superbike spec ZX-10R racer. Het betreft beeldmateriaal van een recentelijke test op het Japanse Autopolis circuit, door Kawasaki World Superbike coureur Tom Sykes.

Next_Ninja_Suzuka.jpg

De test, die op 4 en 5 augustus werd gehouden op het 4,7 kilometer lange Autopolis circuit, was het vervolg op de eerdere test van 7 juli op het internationale circuit van Suzuka. Via een speciaal daarvoor in het leven geroepen website kawasaki-challenge.com en Twitter geven de groenen steeds meer informatie vrij omtrent dé superbike waarmee men het komend jaar een serieuze aanval wil gaan openen op de Superbike wereldtitel.

Zo heeft Kawasaki via Twitter bekend gemaakt dat de 2011 ZX-10R zal beschikken over een Showa BPF, net als twee jaar geleden bij de ZX-6R werd geintroduceerd. Voor wat betreft de achtervering zal de fiets worden voorzien van een horizontaal geplaatst linksysteem. Het compleet nieuw ontwikkelde frame zal volgens Kawasaki lichter zijn dan het vorige model.

Verder heeft Kawasaki laten weten dat de nieuwe ZX-10R een compleet nieuw ontwikkeld motorblok krijgt, met een van hoger zwaartepunt voorziene compleet herziene versnellingsbak layout. Kawasaki claimt dat de nieuwe Ninja meer vermogen heeft dan zijn voorganger, terwijl het maximale koppel bij een hoger toerental zal worden afgegeven. Dit doet vermoeden dat een meer oververkante boringxslag verhouding is toegepast dan z'n huidige 76 x 55mm. Net als BMW's S1000RR, die een zuigerdiameter van 80mm heeft.

Naast méér vermogen zal de nieuwe ZX-10R ook een stuk lichter zijn. Volgens Kawasaki dragen het nieuwe frame, voorvering, wielen en kuipwerk aanzienlijk bij in de gewichtsvermindering ten opzichte van z'n huidige 208 kilo. Nextninja's laatste tweet suggereert dat de next Ninja is voorzien van een duimrem, een feature die sinds Mick Doohan door meer en meer coureurs als handig is ervaren.