Zoeken

Kawasaki gaat stunten met ER-6n en ER-6f

7 februari 2014
Na het aantrekken van Ome Henk als nieuw opperhoofd was het wachten op een knalfestijn bij het groene team. En met recht een knaller: voor 2014 heeft Kawa de prijzen van de ER-6n en ER-6f verlaagd en bovendien zijn de twee fietsen als Sports Edition versie leverbaar: vijf kilo eraf, vijf pk erbij.

Kawasaki ER-6 Akrapovic

Dat Kawasaki met de ER-6n en ER-6f twee verdomd leuke fietsen in huis heeft hoef je ons niet uit te leggen, elk argument is legitiem om met een ER-6 op pad te gaan. Dat wij daar niet alleen in zijn laten ook de verkoopcijfers zien: zo kwamen er alleen al in Frankrijk het afgelopen jaar meer dan 4.000 ER-6n'en aan de man.

Om de concurrentiepositie nog verder te verscherpen heeft Kawasaki de prijzen van de ER-6n en ER-6f in Nederland en België per direct verlaagd. In Nederland hoeft nu voor een ER-6n nog maar € 7.490 (was € 8.098) te worden betaald, voor de ER-6f ligt het bedrag op € 7.990 (was € 8498). Bij onze zuiderburen liggen de prijzen op € 6.999 voor de ER-6n (was (7.399) en € 7.199 (was € 7.699) voor de ER-6f.

De grootste klapper is echter misschien nog wel het Sports Edition pakket dat Kawasaki voor beide modellen voor het prijskaartje van € 690 heeft uitgebracht. Het pakket bevat een full-system Akrapovic uitlaatsysteem en een kleine kentekenplaathouder. Samen goed voor een gewichtsreductie van vijf kilo, een vermogenswinst van 5,2 pk en 4,4 Nm extra koppel.

De ER-6f Sports Edition is een knipoog naar de Isle of Man TT, waar de motor sinds de herintrede van de Lightweight TT onverslaanbaar is. Hoewel dat wel een klein beetje overdreven is: op anderhalve man en een paardenkop na wordt het complete startveld van de lightweight TT door de Kawasaki ER-6f gevuld, z'n enige concurrent in die klasse is de sterk verouderde Suzuki SV650. Neemt niet weg dat een gemiddelde racesnelheid van 189 km/u met een ER-6f heel erg indrukwekkend is.

De ER-6n en ER-6f Sports Editions staan nu bij de officiële Kawasaki dealer klaar voor een proefrit.