Zoeken

Kawa viert wereldtitel met ZX-10R Sykes Replica

24 oktober 2013
Het afgelopen weekend kon door Kawasaki na twintig jaar eindelijk weer de champagne worden ontkurkt. Voor het eerst sinds Scott Russell in 1993 werd Tom Sykes met Kawasaki wereldkampioen in het WK Superbike, wat voor Team Green reden was om een speciale race-replica van de ZX-10R op de markt te gaan zetten. Slechts 10 stuks zijn voor de Benelux beschikbaar.

Kawasaki ZX-10R_Sykes_Replica
1.447 euro extra op tafel én twee maanden geduld, en je hebt dit: de handgespoten ZX-10R Sykes Replica

Het klinkt héél erg gelimiteerd, slechts 10 stuks voor de Benelux, maar de gouden tijden dat er jaarlijks duizenden supersports over de toonbank gingen liggen al weer flink wat jaren achter ons. Bestsellers zijn de afgelopen jaren de BMW S1000RR en Ducati 1199 Panigale, maar ook daar is men blij als er 100 fietsen zijn verkocht.

Laat staan de Japanse supersport generatie, die sinds het begin van de wereldwijde financiële crisis in 2008 harde klappen te verwerken heeft gekregen en men in de verkoopcijfers tegenwoordig over tientallen in plaats van honderdtallen praat.

Neemt niet weg dat men bij Kawasaki een goede zet heeft gedaan door van de ZX-10R een gelimiteerde Sykes replica uit te brengen. Het ijzer smeden als het heet is, en heter dan de wereldtitel kan het sportieve vuur bij Kawasaki niet worden. Met de wereldtitel van Sykes is Kawasaki trouwens voor het tweede jaar op rij in het SBK wereldkampioen: vorig jaar met Kenan Sofuoglu en de ZX-6R in het WK Supersport en dit jaar dus met Tom Sykes en de ZX-10R in het WK Superbike.

De ZX-10R is met de hand gespoten in het design van het Factory Racing Team en volgens Team Green niet van de echte racer te onderscheiden. Daarnaast is de replica van een LeoVince uitlaat voorzien, die nog eens 300 gram van het rijklaargewicht heeft afgesnoept en vijf pk aan het al niet misselijke vermogen van 201 pk heeft toegevoegd.

Normaal gesproken zou het Sykes Replica pakket € 3.200 kosten, maar in deze oplage is het prijskaartje tot slechts € 1.447 beperkt. Voor dat geld krijg je ook nog een fraaie tekening met handtekening van Sykes, gemaakt door motorsport commentator Diederick de Vries. De levertijd van de ZX-10R Sykes Replica bedraagt twee maanden.

Kawasaki ZX-10R WBSK KRT Sticker Kit
Heb je al een ZX-10R, dan is er nu bij de dealer deze WSBK KRT Sticker Kit

Om de huidige eigenaren van de ZX-10R ook mee te laten vieren heeft Kawasaki een officiële WSBK KRT Sticker Kit uitgebracht, waarmee de ZX-10R in de stijl van Tom Sykes kan worden aangepast. De stickerset is verkrijgbaar bij de Kawa dealer voor de prijs van € 125 euro.