Zoeken

John McGuinness 100th TT Start Replica van Fireblade in de UK

16 november 2022
Fans van de CBR1000RR-R Fireblade hebben mooi mazzel in het Verenigd Koninkrijk. Honda UK heeft namelijk een zeer bijzondere, maar ook zeer gelimiteerde editie van de Fireblade op de markt gezet, ter ere van de 100e TT van John McPils eerder dit jaar.

 

Bij ons mag de verkoop van Supersport motoren z'n beste tijd wel hebben gehad, maar zo niet aan de andere kant van het kanaal, waar jaarlijks nog aardig wat Fireblades over de toonbank gaan. Meer in ieder geval dan de Panigale V4 en S 1000 RR, wat bij ons zo'n beetje de enige twee modellen zijn die nog wel te slijten zijn.

Sterker, al vanaf z'n introductie in 1992 wordt de Fireblade daar als een legende gezien. Net als John McGuinness, die de meest succesvolle nog in leven zijnde Isle of Man TT coureur aller tijden is, alleen wijlen Joey Dunlop is op het kleine Britse eiland in de Ierse zee succesvoller geweest. 

Nu had Honda voor de 30e verjaardag van de Fireblade dit jaar al een speciale uitvoering op de markt gezet, in exact dezelfde kleuren als de allereerste Fireblade, maar bij Honda UK zijn ze nu nog een stap verder gegaan en hebben een zeer gelimiteerde John McGuinness 100th TT Start Replica uitgebracht van de CBR1000RR-R Fireblade SP.John McGuinness:
“De sterren stonden op één lijn voor mij om terug op een Honda Fireblade te zitten voor mijn 100e TT-start. Het is een geweldige fiets en heeft tijdens mijn carrière zoveel voor me betekend. En, als ik erover nadenk, ook voor zoveel andere coureurs in de afgelopen 30 jaar. Ik ben trots op mijn connectie met zijn plaats in de TT-geschiedenis en op deze, mijn replica. Er is geen evenement in de wereld zoals de Isle of Man TT en deze motorfiets viert Honda's, en mijn eigen aandeel, daarin. Dat voelt goed. Heel goed."


Neil Fletcher, Head of Motorcycles bij Honda UK:
“We zijn absoluut verheugd om deze iconen te vieren en twee van zulke belangrijke namen in de racerij samen te brengen, John McGuinness en de Fireblade, om deze speciale editie te maken. Het geeft die gelukkige paar mensen de kans om een stukje geschiedenis te bezitten. We kunnen niet trotser zijn op het resultaat.”De 2022 CBR1000RR-R Fireblade SP is volgens Honda volhangen met MotoGP-technologie, RC213V geïnspireerde aerodynamica, Öhlins Smart Electronic Control (SE-C) 43 mm NPX-voorvork en TT-36-achterschokbreker en Brembo-remmen. Ter ere van het 30e jaar van de Fireblade heeft Honda in beperkte oplage een 30th Anniversary-model geproduceerd. En het is deze toch al speciale fiets die de basis vormt van de nieuwe John McGuinness 100th Start-replica.

Standaard onderscheiden de details hem; bij het opstarten is er een 'Ring of Fire'-schermanimatie terwijl het scherm wordt geladen. Het serienummer is met een laser gegraveerd op het bovenste kroonplaat en de logo's ter ere van het 30-jarig jubileum zijn te vinden op de Smart Key en met een laser gegraveerd op de Akrapovic-demper, waarmee de speciale plaats van de machine in de geschiedenis van Honda wordt gemarkeerd.Tot zover de 30th anniversary, de McPint editie is volgens Honda UK echter nóg bijzonderder. En hier is waarom:

- De John McGuinness 100th Start Fireblade is in dezelfde livery gespoten als waarmee hij zijn 100e TT reed, inclusief ​​gouden details en filmstrip (waarop alle TT-starts van John op een Honda en sponsorlogo's van de 100e TT worden weergegeven) en gouden wielstrepen.
- De handtekening van John zal de cover van de tank (strikt genomen de airbox) bekronen
- Elke unit heeft een individueel genummerd plaatje op het balhoofd en is uitgerust met een carbon voorspatbord uit de Honda accessoires catalogus (gewicht slechts 255 g, 38% lichter dan standaard) en een 10% lichter carbon achterspatbord en kontje en een groot scherm.
- Metzeler Racetec RR banden worden gemonteerd - de originele set banden wordt ook meegeleverd
- Er mogen niet meer dan 30 eenheden worden gebouwd; £ 30.000 OTR verkoopprijs

En ook dit is nog niet alles. Naast de fiets zelf, krijg je d'r ook nog dit bij:

- Op maat gemaakte Fireblade garagemat
- Originele Honda Accessories indoor motorhoes
- 3D-lasergegraveerd kristal met een ontwerp van de John McGuinness 100th Start-replica
- Een kans voor een persoonlijke overdracht door John McGuinness zelf, bij Honda Racing UK in Louth


Mocht je ervoor in de markt zijn: bestellingen voor de John McGuinness CBR1000RR-R Fireblade SP 100th Start-replica moeten via het Honda-dealernetwerk lopen. Deze limited edition Fireblade is trouwens ook te zien zijn op de Honda-stand tijdens Motorcycle Live op de NEC van 19 tot 27 november.