Zoeken

Icon Motorcycles: 250 pk eerbetoon aan Barry Sheene

25 maart 2010

Het in Nottingham gevestigde Icon Motorcycles heeft een oogstrelende 250 pk sterke motorfiets ontworpen ter nagedachtenis van tweevoudig 500cc  wereldkampioen en Brits motorlegende Barry Sheen.

Icon_Motorcycles_1.jpg

De motor is het geesteskind van Andrew Morri en werd met de hand gebouwd, waarbij alleen van de beste en duurste materialen werden gebruikt. Het project kreeg volle ondersteuning van Sheene's weduwe Stephanie en ex-teamgenoot Steve Parrish.

In totaal zullen 52 van deze Icon's worden gebouwd, een voor elk jaar van Barry's leven, voor het niet onaardige bedrag van £ 107.000, ongeveer € 120.000. Icon_Motorcycles_2.jpgDe 250 pk sterke motor is handgemaakt en volledig uit aluminium opgebouwd. Voor het frame deed men een beroep op het op een steenworp afstand gelegen Spondon, dat een kenmerkend ovalen buizenframe ontwierp. 

De achterbrug komt uit huize Fabrication Techniques, Bitubo verzorgde de achtervering en upside down voorvork. Carbon wielen, carbon stroomlijn, ISR remklauwen en slechts enkele van de overige exotische onderdelen die het verhaal compleet moeten maken.

Wanneer de motor in productie wordt genomen en vanaf wanneer Icon Motorcycles gaat uitleveren is vooralsnog niet bekend.