Zoeken

Hyosung geeft schetsen Power Cruiser Concept vrij

23 juni 2014
Onder het motto ’beter goed bedacht dan slecht gejat’ heeft het Zuid-Koreaanse Hyosung schetsen vrijgegeven van een Power Cruiser Concept op basis van de huidige ST7. Het concept dat op het oog wel heel erg veel overeenkomsten met de Diavel heeft, is volgens insiders dit jaar op de EICMA in Milaan te verwachten.

Hyosung Concept Power Cruiser

Een mix tussen de Ducati Diavel en Yamaha V-Max, zo laat deze ontwerp schets van het Hoysung Power Cruiser Concept zich nog het best omschrijven. Het concept is ontworpen door de DSK International School of Design, het toonaangevende industrieel ontwerp instituut in Pune, India, dat zijn oorsprong in het Franse Valenciennes heeft.

Het ontwerp team heeft een brute, stoere cruiser voor ogen gehad, en heeft zich daarvoor voornamelijk laten inspireren door de Ducati Diavel. De forse tank, de lage korte zit en de enkelzijdige achterwielophanging zijn duidelijk op de Diavel geënt.

Hoewel geen uitspraken over de aandrijving zijn gedaan heeft het alle schijn dat, waar de Diavel vette punten scoort met het 162 pk sterke 1198cc 11° Testastretta motorblok, de Hyosung het met de huidige 58 pk sterk 678cc tweecilinder van de ST7 cruiser zal moeten doen.

Hyosung Concept Power Cruiser

Volgens Insiders zal het concept dit jaar op de EICMA in Milaan worden gepresenteerd, waaruit kan worden afgeleid dat de motor voor de Europese markt is bedoeld. Alleen, of Europa op een Koreaanse Baby-Diavel zit te wachten, die notabene als Power Cruiser wordt gepresenteerd? Dan zullen ze er toch op z'n minst een écht vette V-Twin in moeten lepelen.