Zoeken

Hybride Chopper met 200 Pk

14 januari 2010

Nu CO2 uitstoot een steeds heter hangijzer aan het worden is beginnen steeds meer fabrikanten zich te richten op hybride aandrijftechniek. Laatste ontwikkeling op dit gebied komt vanuit Amerika, waar een 200 Pk hybride chopper is ontwikkeld.

OCC_hybrid_1.jpg

OCC_hybrid_2.jpgOm dat te realiseren heeft Lawless Industries in samenwerking met het bekende Orange County Choppers een aandrijving ontwikkeld die bestaat uit een S&S V-Twin motor in combinatie met een elektromotor.

De rijder kan onder het rijden óf voor de vette V-Twin klanken van de S&S V-Twin, óf voor de doodse stilte van de elektromotor, óf beide kiezen. De motor heeft een touchscreen computer controller, camera's aan voor- en achterzijde, twee elektromotoren en de reeds genoemde S&S V-Twin.

De elektromotor is goed voor een vermogen van 50 Pk, goed voor een topsnelheid van zo'n 60 mijl per uur (ongeveer 100 km/u). De twee elektromotoren zijn samen goed voor een vermogen van 100 Pk, en met de S&S V-Twin er nog bij komt het totaal zo rond de 200 Pk, aldus de heren fabrikanten.