Zoeken

Husvarna E-go: concept elektrische motorfiets

13 september 2011
In navolging van KTM heeft ook Husqvarna aangegeven het tijdperk van elektronische motorfietsen te zullen intreden. De in Varese gevestigde fabriek heeft hiertoe onder de naam E-go een nieuw elektrisch concept ontwikkeld, dat volgens de Italianen het stadse verkeer tot een plezierig en eenvoudig te bedienen videospel zal maken.

Husqvarna_e-Bike_01

De E-go is Husqvarna's benadering van hoe de elektrische motorwereld er uit zou kunnen komen te zien. De E-go is volgens Husqvarna bij uitstek geschikt voor nieuwkomers op de tweewielermarkt die zich dagelijks in het stadse verkeer bevinden. Husqvarna E-go conceptHusqvarna_e-Bike_06Het moet bovendien een mix zijn van moderne techniek en typische Husqvarna kenmerken, in het persbericht omschreven als een explosieve mix van road, offroad en supermotard ervaringen.

Door toepassing van functioneel verder volledig nutteloze zijpanelen heeft Husvarna de E-go als duidelijk herkenbaar familielid van de Husqvarna familie willen maken, en daarin zijn ze zeer zeker goed in geslaagd. Hoewel we nog steeds geen fans van elektrische motorfietsen zijn is dit concept wat ons betreft stukken beter dan de Mille 3 die vorig jaar op de EICMA in Milaan werd gepresenteerd. Het concept, dat wordt opgegeven voor een gewicht van 80 kilo, heeft verder naast de elektrische aandrijving een aantal interessante vernieuwingen als de enkelzijdige voorwielophanging met dubbele 35mm vorkpoot en een rechts geplaatste zijstandaard.

Het E-go concept is uitgevoerd als eenzitter, omdat dát de Husqvarna manier is van motorrijden. Ongekende fun, dynamiek en een ecologisch-vriendelijke filosofie is volgens Husqvarna met de E-go voor het eerst in een elektrische tweewieler samengevoegd. Het concept is opgebouwd uit een in een alumium behuizing geplaatst accupakket dat in een stalen buizenframe is gemonteerd. De enkelzijdige achterbrug is uit aluminium vervaardigd, terwijl het zitje zelfdragend is ontworpen.

Husqvarna_e-Bike_03
Husqvarna E-go conceptHusqvarna E-go concept