Zoeken

Husqvarna Mille 3 Concept: Ugly Kid Joe

2 november 2010

Nadat ze eerdere jaren ons versteld deden staan met serieus vette prototypes hebben de Italianen bij Husqvarna wat ons betreft de plank finaal misgeslagen met deze Mille 3, een concept van wat de toekomst ons zou kunnen brengen.

Husqvarna Mille 3 Concept

Om maar meteen met de deur in  huis te vallen, het goede nieuws is dat de Mille 3 een concept is, bedoeld om tongen los te maken, dat zeker niet in productie zal komen. De Mille 3 is volgens Husqvarna's persinformatie een combinatie van emotie, Husqvarna Mille 3 Conceptnieuwsgierigheid en anti-conformisme, samengesmolten in een originele vorm. Een fiets die compleet, maar geheel gestript en elegant is en een nieuwe mijlpaal zet voor de toekomstige Husqvarna motorfietsen. Wat dat in hemelsnaam ook moge betekenen.

Nu moeten wij bij het woord elegant aan heel andere dingen denken, maar origineel is de Mille 3 zondermeer. De motor wordt aangedreven door een 933cc V-3 waarbij gebruik werd gemaakt van de cilinder en cilinderkop van Husqvarna's huidige ééncilinders. Op zich geen gek idee, maar Husqvarna besloot het nieuwe motorblok in een extra-large rijwielgedeelte te hangen dat een gemiddelde O.C.C. creatie doet verbleken. In combinatie met de ultra lage zithouding die - om in Discovery termen te blijven - de Roloff family wel zou passen geeft het de fiets een erm... tsja... opvallende uitstraling.

Husqvarna Mille 3 Concept

Wat ze bij Husqvarna in hemelsnaam in gedachten hadden toen ze deze Mille 3 conceptfiets ontworpen is ons niet helemaal duidelijk, maar wij denken dat ze moeten stoppen met het schenken van Lambrusco in de pauze.