Zoeken

Husqvarna lanceert Concept Strada op Salon Parijs

29 november 2011
Dachten we dat fabrikanten de EICMA in Milaan hadden gekozen om al hun nieuws voor 2012 te presenteren, blijkt de Salon van Parijs ook nog een primeur in huis te hebben. Daar werd vandaag door Husqvarna een concept model van een nieuwe straatfiets gepresenteerd: de Concept Strada. Een ééncilinder naked die al in het najaar van 2012 op de markt zal worden gezet.

Husqvarna_Strada_01

Hoewel het volgens Husqvarna nog 'slechts' een conceptmodel betreft is de Concept Strada qua ontwikkeling al in een vergevorderd stadium. De Strada ééncilinder zal na de recentelijk gelanceerde Nuda 900R het tweede straatgerichte model zijn dat Husqvarna op de markt gaat zetten. De motor zal worden aangedreven door BMW's oerdegelijke 650cc ééncilinder die we kennen van de G650GS.

Net als bij de Nuda, die wordt aangedreven door het flink opgepepte BMW F800 motorblok, zal ook bij de Strada BMW's ééncilinder flink onderhanden worden genomen om de motor een écht Husqvarna karakter te geven. Cijfers omtrent het vermogen van de ééncilinder zijn niet vrijgegeven, maar wel het droogewicht dat onder de 170 kilo zal zitten. De Strada moet volgens Husqvarna de perfecte machine zijn om de stadse jungle te doorkruisen, en dankzij zijn flitsende en dynamische uiterlijk vooral een jonge doelgroep aanspreken.

Husqvarna_Strada_02Husqvarna_Strada_03
Husqvarna_Strada_04

Het op de Salon van Parijs getoonde Concept zal volgens Husqvarna's persbericht nog volgend jaar op de markt worden gezet. Een periode wordt niet genoemd, wel dat de fiets zich al in een vergevorderde stage van planning en productie bevindt. Gelijktijdig met de lancering van de fiets zal door Husqvarna tevens een arsenaal aan accessoires voor de fiets op de markt worden gezet.