Zoeken

Husqvarna lanceert Baja Concept

22 januari 2012
Na het afgelopen jaar op de EICMA in Milaan de Moab Concept, een door de Husqvarna's van de jaren '70 geïnspireerde scrambler, te hebben getoond heeft Husqvarna op de New York Motorshow een tweede concept gelanceerd: de Baja. een meer offroad variant van de in Milaan gepresenteerde Moab.

Husqvarna_Baja_Concept_01

De Baja Concept heeft grote overeenkomsten met de in Milaan gepresenteerde Moab. Het concept wordt aangedreven door de 650cc ééncilinder uit huize BMW, die we kennen van BMW's eigen G650GS. Waar de Moab als scramber werd ontworpen is deze Baja duidelijk meer voor in de zandbak bedoeld, waarmee Husqvarna overduidelijk de banden met Steve McQueen lijkt te willen aanhalen.

Husqvarna_Baja_Concept_03Husqvarna_Baja_Concept_04
Husqvarna_Baja_Concept_05Husqvarna_Baja_Concept_06

Waar de Moab nog voorzien was van 17" wielen is deze Baja van een 19" voorwiel voorzien en zijn vette noppenbanden gemonteerd. Net als de Moab is de Baja verder voorzien van een 5 versnellingsbak, benzineinjectie, een perimeter frame en Brambo wielen. Hoewel het slechts een concept model betreft zou het ons niet verbazen als Husqvarna binnen afzienbare tijd beide conceptmodellen op de markt gaat brengen.

Husqvarna_Baja_Concept_02