Zoeken

Husqvarna kondigt 2021 701 Enduro en 701 Supermoto aan

21 januari 2021
Husqvarna heeft het doek gelicht van de 2021 701 Enduro en 701 Supermoto. Echt grote veranderingen hebben de engineers in Mattighofen niet doorgevoerd, de verschillen zitten met name in het detail.

Het blok aanpassen op de strengere emissie-eisen van Euro 5 is vermoedelijk de grootste uitdaging geweest van het ontwikkelingsteam. Dat wil zeggen: voldoen aan de strengere eisen zonder dat dit ten koste van performance is gegaan, want dat ligt met 74 pk nog op hetzelfde niveau als het 2020 model. 

Wat volgens de Oostenrijkers wel meteen zal opvallen is het nieuwe LCD-display, dat is ontwikkeld met behulp van uitgebreide motorsportervaring, zo zeggen ze 't zelf. Het display is voorzien van een geïntegreerde versnellingsindicator en toerentalweergave. 

Beide modellen hebben ride-by-wire gasklepbediening, een bekrachtigde anti-hop koppeling, geavanceerde rijmodus functionaliteit (Supermoto in het geval van de eh... Supermoto en Offroad in het geval van de Enduro) en hellingshoek afhankelijke tractiecontrole. 

Ook het bochten-ABS kan worden uitgeschakeld, op de Enduro zelfs volledig voor optimale performance in de zandbak. De 701 Supermoto beschikt daarentegen over een nieuwe Brembo Monobloc remklauw.