Zoeken

Husqvarna geeft info nieuwe Adventure Tourer vrij

9 mei 2011
Nadat al eerder bekend was gemaakt dat Husqvarna een lijn van straatmotoren uit wil gaan brengen heeft de Zweeds/Italiaans/Duitse fabrikant recentelijk meer informatie over haar eerste straatfiets vrijgegeven. De nieuwe straatfiets zal worden aangedreven door een gemodificeerde versie van BMW's tweecilinder paralleltwin die we kennen van de 800GS en 800R.

Husqvarna_900cc_paralleltwin_1

Als eerste model zal Husqvarna een Adventure Tourer op de markt gaan zetten, die is ontwikkeld door engineers van zowel Husqvarna als BMW, inclusief enkele voormalige Formule 1 engineers. Husqvarna_900cc_paralleltwin_2Voormalig Aprilia ontwerper Zaccagnini geeft leiding aan dit project. Voor toepassing in de Adventure Tourer is de cilinderinhoud van de paralleltwin vergroot van 798cc naar 900cc. Daarnaast zijn ook de airbox en de layout van het uitlaatsysteem vernieuwd om gewicht te besparen en tevens te centraliseren.

Volgens Husqvarna zal het nieuwe 900cc motorblok een lineaire en soepele vermogensafgifte bij lage toeren hebben, evenals topvermogen bij hoge toeren. Officiële cijfers zijn door de Italianen niet vrijgegeven, maar de nieuwe paralleltwin zal ongetwijfeld krachtiger zijn dan de huidige 87 pk van de BMW F800R. De nieuwe Adventure Tourer zal naar verwachting dit najaar op de EICMA in Milaan worden gepresenteerd.