Zoeken

Husqvarna 900 in Duitsland gespot

14 juni 2011
Terwijl moederbedrijf BMW volop bezig is met het hypen van Husqvarna's eerste straatgeoriënteerde 900cc paralleltwin, maar daarbij wél het uiterlijk angstvallig geheim wil houden, is de fiets onlangs tijdens testwerkzaamheden in de buurt van BMW's testcomplex in München gespot.

 Husqvarna_900_1

Het komt niet al te vaak voor, maar ditmaal ontvingen we de foto's van Husqvarna importeur MotoMondo die de foto's van een bevriende paparazzi fotograaf zegt te hebben ontvangen. Nu willen we dit best geloven, maar we hebben eerder het idee dat BMW op deze manier de nieuwe Husqvarna 900 in het nieuws wil houden.

Hoe dan ook, met deze drie foto's is het best bewaarde geheim van Husqvarna en BMW geen best bewaard geheim meer. Dat de nieuwe Husqvarna 900 wordt aangedreven door het opgeboorde motorblok uit BMW's F800 serie wisten we al, evenals het feit dat de paralleltwin goed zal zijn voor een vermogen van meer dan 100 pk. Dat de fiets zich nog in een vroeg stadium van testen is af te leiden uit het feit dat het motorblok nog is voorzien van BMW logo's, die bij het productiemodel ongetwijfeld zullen zijn vervangen door die van Husqvarna.

Husqvarna_900_2Husqvarna_900_3

Het design van de nieuwe Husqvarna 900 heeft duidelijk overeenkomsten met het huidige Enduro/Supermotard gamma, waarmee het Zweeds/Italiaans/Duitse merk zich duidelijk op de markt van extreme motards gaat richten. Met deze fiets zal Husqvarna het moeten opnemen tegen de KTM Superduke en Ducati Hypermotard, en dat zou straks best wel eens een interessant gevecht kunnen worden.