Zoeken

Husaberg lanceert 2011 modellen

7 juli 2010

Evolutie en revolutie, dat zijn de twee sleutelwoorden voor de 2011 modellenrange van Husaberg, waarbij voor het eerst in de 22-jarige geschiedenis van het merk een tweetakt motor deel uit gaat maken van het modellengamma.

Husaberg_2011.jpg

De evolutie heeft betrekking op de viertakt FE modellen, die voor het komende modeljaar voornamelijk werden verfijnd. Zo hebben alle FE modellen nu dezelfde closed-cartridge voorvork zoals die het afgelopen jaar op het FX 450 Cross Country model werd geintroduceerd. In samenspraak met het voor 2011 versterkte balhoofd en de sinds 2009 gefreesde kroonplaten moet dit volgens Husaberg een ongekende demping en gevoel aan de voorkant opleveren.

Husaberg_FE450_2011.jpg
2011 Husaberg FE450: nieuwe vering, versterkt balhoofd, nieuwe kleuren.

De karakterestiek van de PDS shock is daarbij aangepast aan de nieuwe voorvork, waarbij het veringspakket met haar meer sport-georienteerde settings meer stabiliteit bij hoge snelheid en grotere reserves moet bieden. Om de inwendige aanpassingen te onderstrepen hebben de modellen eveneens een nieuwe look aangemeten gekregen, die het merk een frisse en typisch Husaberg uitstraling moeten geven.

Husaberg_FS570_2011.jpg
2011 Husaberg FS570: geen nieuwe kleuren, wél een nieuwe Braking wavedisk.

De Revolutie komt op naam van twee nieuwe tweetakt modellen: de TE250 en TE300. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het merk tweetakt motorfietsen gaat produceren. De tweetakt motoren moeten een alternatief bieden voor diegenen die het karakter van een tweetakt boven dat van een viertakt weten te waarderen. Voordelen van de tweetakt zijn onder andere het lage gewicht, eenvoudige technologie en goedkopere aanschaf en onderhoud.

De tweetakt motoren, met een cilinderinhoud van 249cc en 293cc zijn uitgerust met power-valves in de uitlaat en een middels een op het stuur geplaatste schakelaar instelbare injectie, waarmee de vermogenkarakterestiek afhankelijk van het terrein kan worden aangepast. Evenals de viertakt motoren zijn ook de tweetakt modellen uitgerust met close-cartridge WP vering, gefreesde kroonplaten, DID spaakwielen en Brembo remmen.

Husaberg_TE300_2011.jpg
Primeur voor Husaberg: de TE250 en TE300 tweetakt crossers.

Hoeveel de 2011 Husaberg modellen moeten gaan kosten en vanaf wanneer ze leverbaar zijn, is vooralsnog niet bekend.