Zoeken

Honda toont Zoomer X concept op Bangkok Motor Show

29 maart 2012
Op de 2012 Bangkok International Motor Show heeft Honda een prototype getoond van de nieuwe generatie Ruckus scooter, die in de rest van de wereld beter bekend staat als Zoomer.

Honda_Zoomer_X_Concept 

De in 2004 gelanceerde Zoomer werd wereldberoemd dankzij z'n opmerkelijke styling met dikke banden, geheel in het zicht zijnde buizenframe en grote dubbele koplampen die de scooter -zeker in de felgele kleurstelling- de uitstraling van een wesp meegaven. kenmerken die Honda met het ontwerp van de Zoomer X geheel overboord heeft gegooid.

De Zoomer X is nog wel voorzien van de kenmerkende dikke banden, maar het in het zicht zijnde buizenframe is ditmaal ingepakt door plaatwerk rondom. Waarmee de scooter een meer conventionele scooterlook heeft gekregen. Net als bij de huidige Zoomer is ook bij de Zoomer X geen opbergruimt onder het zadel aangebracht.

Om de scooter een nieuwe stoere look mee te geven zijn de dubbele koplampen vervangen door twee boven elkaar geplaatste projectielampen, en is aan de voorkant een heuse upside-down voorvork terug te vinden.

Hoewel de Zoomer X slechts een prototype betreft zal volgens Honda Thailand snel een productieversie gaan volgen.