Zoeken

Honda start productie EV-neo elektrische scooter

15 april 2010

Honda heeft haar plannen omtrent de EV-neo elektrische scooter bekend gemaakt. 's Werelds grootste motorfabrikant zal nog dit jaar de productie van de elektrische scooter, die voorlopig alleen op de eigen Japanse markt zal worden uitgebracht, gaan starten.

Honda-EV-Neo.jpg

Details over het nieuwe ontwerp, dat afgelopen jaar zijn debuut maakte op de Tokyo Motor Show, zijn nog maar spaarzaam bekend. Zeker is dat de EV-neo zal worden gevoed door de nu standaard Lithium-Ion accu's, die door Toshiba zullen worden geleverd.  In tegenstelling tot concepten waarbij de borstelloze elektromotor rechtstreeks op de wielas was gemonteerd (waarbij zelfs sprake was van 2-wiel aandrijving) zal de EV-neo waarschijnlijk over een conventionele aandrijving beschikken.

Details van de elektrische motor zijn nog niet vrijgegeven, volgens Honda is het massaproductie model nog steeds in ontwikkeling. Op volle accu's moet de EV-neo het 30 kilometer ver kunnen schoppen, waarna met een snellader ongeveer 80% capaciteit in 20 minuten tijd kan worden opgeladen. Honda-EV-Neo_3.jpgMet een normale lader zal het ongeveer 4 uur duren voordat de accu's weer volledig zijn opgeladen. Voor de 30-km range is Honda uitgegaan van een gecalculeerde snelheid van 30 km/u op vlakke wegen.

Bepaald niet indrukwekkend, maar volgens Honda in lijn met een 50cc scooter. Het zou ons ook niet verbazen als Honda de EV-neo zal gaan neerzetten als de Cub van de 21e eeuw. Volgens Honda is de nieuwe EV-neo representatief voor de 'nieuwe generatie persoonlijke mobiliteitsproducten die zullen bijdragen aan de realisatie van een lage-CO2 gemeenschap voor vervoer van mensen en cargo.'

Wat we ons van dat Cargo moeten voorstellen is vooralsnog onduidelijk, hoewel we dit in de perskit aanwezige plaatje nog 't meest tot onze verbeelding vonden spreken.