Zoeken

Honda registreerT V4X; nieuwe allroad?

13 september 2010

Volgens de laatste geruchten zal Honda nog dit najaar een door de 1200 V4 aangedreven allroad als opvolger van de Varadero gaan lanceren. Het gevleugelde merk zou hiertoe recentelijk de merknaam V4X hebben vast laten leggen.

Honda_V4X.jpg

Tijdens de lancering van de nieuwe V4 kondigde Honda zelf al aan meerdere concepten te gaan lanceren op basis van de nieuwe V4, die dit jaar in de VFR1200 haar debuut maakte. Twee modellen die zich bij uitstek lenen voor de toepassing van de nieuwe V4 zijn de Pan European en de Varadero, twee modellen die bovendien wel een update kunnen gebruiken.

Met de registratie van de merknaam V4X zou volgens onze Britse collega's van het voormalige Two Wheels Only de komst van de nieuwe allroad zijn bevestigd. De 170 pk sterke V4 zou een uitstekend uitgangspunt zijn om tegengas te geven aan de dit jaar gelanceerde 150 pk sterke Ducati Multistrada 1200. Zelf in sterk gereduceerde vorm zal de V4 zondermeer sterker zijn dan de 115 pk's die de populaire R1200GS ter beschikking heeft.

Insiders melden dat de nieuwe V4 waarschijnlijk in eerste instantie nog als concept zal worden getoond. Het definitieve productiemodel zou dan begin 2012 worden gelanceerd.

Bron: Visordown