Zoeken

Honda presenteert NM4 Vultus

22 maart 2014
Nee, dit is geen vervroegde 1 april grap, maar Honda's laatste aanvulling op de lineup van dit seizoen: de NM4 Vultus, een futuristische motor die rond de zomer ook in Nederland op de markt zal worden gezet.

Honda 2014 NM4 Vultus

Willen we hier meer van weten? Vooruit dan, even in een notendop: de NM4 Vultus is volgens Honda ontwikkeld door een jong en enthousiast team, maar heeft in de persberichtgeving er niet bij vermeld hoeveel zakken geestverruimende middelen aan het ontwerp vooraf zijn gegaan. De NM4 Vultus is afgeleid van het New Concept platform en wordt aangedreven door de nieuwe 745cc paralleltwin waarmee ook de NC750 modellen zijn uitgerust.

Mr Keita MIkura, Large Project Leider NM4 Vultus:
Honda is een groot bedrijf. We maken alle soorten motoren. Het is geweldig dat we soms een bepaalde motor maken gewoon omdat het kan en niet omdat het moet.
De NM4 Vultus bestaat dankzij een passie die diep in ons bedrijf verankerd zit. We wilden iets speciaals creëren, niet alleen voor de tweewieler wereld, maar uniek in de hele wereld - een machine die de menselijke ziel als geen ander weet te raken.
Ons doel was om iets te maken dat elk moment cinematic maakt en we wilden dat bij het rijden elke keer een gegarandeerd uniek moment zou zijn.

Uniek is de NM4 Vultus absoluut, maar of Honda hier volle zalen mee gaat trekken. Vanaf deze zomer bij Honda te koop voor een nog onbekend prijs, maar wij denken niet dat hier veel animo voor zal zijn.